Recept: Sladoled od banane od samo 2 sastojka

Prati li vas pogledom istočkana banana iz kuhinjskog kuta? Nas također. Trudili smo se ignorirati ju, ali ne ide. Izgleda da banane ne stižemo jesti dovoljno brzo i zato si od njih pripremamo proteinske pločice, kekse, muffine, i naravno, smoothieje i slične poslastice. Mi smo se danas odlučili pripremiti sladoled od banane od samo dva sastojka.

               

Istina, ovaj recept može na prvi pogled djelovati malo neobično i možda niste previše uvjereni u to. Pa kako može nastati kremasti sladoled od samo dva sastojka? Dokazat ćemo vam da je to moguće. I čak je i ukusan!

   

Za sladoled od banane od samo 2 sastojka potrebno nam je:

        

Recept: Sladoled od banane od samo 2 sastojka

     

Postupak:

Najprije ogulimo banane i narežemo ih na kolute. Zatim ih postavimo na tepsiju ili u posudu i ostavimo 1-2 sata u zamrzivaču. Zatim banane miksamo u snažnom mikseru dok nam se ne stvori kremasta i fina masa.

     Recept: Sladoled od banane od samo 2 sastojka

           

Dodamo maslac od kikirikija ili badema i još jednom razmiješamo u kremasti pire. Voilá! Gotovo! Ovaj ukusni kremasti sladoled možemo poslužiti odmah. Ako preferirate tvrđi i smrznutiji sladoled, stavite ga još na par minuta u zamrzivač. Poslužujemo ukrašeno beskaloričnim sirupom s omiljenim okusom.

         Recept: Sladoled od banane od samo 2 sastojka

      

Savjet: Ako želite, možete kod miješanja i miksanja dodati i 1 - 2 jušne žlice mlijeka kako bi vam se banana lakše razmiješala. Osigurajte se da imate dovoljno jak kuhinjski robot ili mikser.

                                   

Napišite nam u komentarima koja vam je poslastica od banane najdraža i također, ako ćete probati ovaj jednostavni sladoled od banane. Ako vam se sviđa ovaj recept i želite ga podijeliti, ne oklijevajte i podijelite ga.