Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Kolagen

Kolagen

Kolagen je popularan protein koji se koristi u raznim industrijama. Posebno je popularan među ženama zbog mogućeg pozitivnog učinka na kvalitetu noktiju, kože, kose i cjelokupnu ljepotu. Međutim, važan je i za muškarce, posebno sportaše koji ga koriste za njegu zglobova, mišića, ligamenata i kostiju. Kako starimo, naše tijelo postupno gubi kolagen zbog čega se stariji ljudi često žale na bolove u zglobovima i druge probleme s kretanjem. Od unosa kolagena možete imati koristi u bilo kojoj dobi. Ljudi, poput vegana koji izbjegavaju životinjske proizvode, ne bi smjeli zaboraviti na unos kolagena jer su životinjski proizvodi njegov veliki izvor.

Čitati više

Kolagen je sastavni dio vezivnog tkiva u kostima, jetri, bubrezima, srcu, zubima i koži. Postoji nekoliko vrsta kolagena, od kojih je svaka dominantna u različitim tkivima. Tip I., II., III. i IV. kolagen je najzastupljeniji u tijelu. Kolagen tipa I javlja se u koži, tetivama, kostima, ligamentima, dentinu i intersticijskim tkivima. Kolagen tipa II tada se nalazi u hrskavici i želatinoznoj masi u oku. Kolagen tipa III uglavnom je prisutan u koži, mišićima i krvnim žilama. Posljednji od spomenutih - kolagen tipa IV. javlja se u svim staničnim membranama. Za naše tijelo važan je uglavnom zato što usporava starenje kože, podržava pravilno funkcioniranje zglobova, rast mišića, štiti zdravlje kostiju, a važan je i za kardiovaskularni sustav.

 

Kolagen obično potječe od životinja poput morskih plodova i goveda. Morski kolagen većinom sadrži kolagen tipa I, stoga je osobito popularan među ženama koje žele poboljšati kvalitetu kose ili kože. Međutim, također je funkcionalan za ligamente, tetive i kosti. Praktičan je uglavnom zato što sadrži manje čestice koje se bolje probavljaju i apsorbiraju. U tom smislu hidrolizirani goveđi kolagen je također odličan izbor. Prošao je kroz proces u kojem su se vlakna kolagena razgradila u male lance aminokiselina koji se lako apsorbiraju. Hidrolizirani kolagen ističe se svojim cjelovitim aminokiselinskim profilom. Proizvodi s kolagenom često su obogaćeni vitaminom C, koji je neophodan za proizvodnju kolagena u tijelu.

Kolagen u svome tijelu možete dopuniti u mnogim oblicima poput kolagenskog shota, praha, kapsula ili RTD napitaka.


Ako želite saznati više o kolagenu i ujedno si olakšati odlučivanje o tome koja je vrsta najbolja za vas, pročitajte ovaj članak Kako odabrati najbolji kolagen za zdravu kožu i zglobove?

sakrij opis
Shopping Options
Kategorija
Proizvođač
Pakiranje (ml)
Pakiranje (g)
Aroma
Kapsule
Forma
Mješavina
Etikete proizvoda
Cijena
Cijena od - do
Filtriraj prema
  • Vegetarijanski (5)
  • Veganski (5)
  • Bez glutena (5)
  • Bez laktoze (4)
  • BIO (5)
  • Bez GMO (4)
  • Bez vještačkih zaslađivača (1)
  • Bez plastičnog pakiranja (5)
  • Bez aspartama (5)
 1. Hidrolizirani kolagen RunCollg - GymBeam
  Ocjena:
  98% (192)
  Posebna cijena 119,00 kn
 2. Colla Pink - BeastPink + poklon
  Ocjena:
  97% (310)
  Posebna cijena 84,00 kn
 3. Marine Beauty - BeastPink
  Ocjena:
  94% (20)
  Posebna cijena 89,00 kn
 4. Kolagen Beauty Shot - BeastPink
  Ocjena:
  94% (21)
  Posebna cijena 13,00 kn
 5. Kolagen + Vitamin C - OstroVit
  Ocjena:
  100% (10)
  Posebna cijena 109,00 kn

5 Proizvoda

Niste pronašli što tražite? Kontaktirajte nas.