Lecitin

Lecitin je kategorija dodataka prehrani koji sadrže lecitin. Ta prirodna tvar najčešće se dobiva iz zrna soje ili suncokreta. Također se često nalazi u našem tijelu, gdje je jedna od glavnih komponenti staničnih membrana. Štoviše, nalazi se i u mozgu i povezuje se s povoljnim učincima na funkcije mozga. Zbog toga ga posebno traže osobe koje žele pospješiti svoje pamćenje, razmišljanje ili koncentraciju. 

 Prikaži više

Koji su učinci lecitina?

Blagotvorni učinci lecitina uglavnom su rezultat sadržaja fosfolipida, odnosno fosfatidilkolina i fosfatidilserina. Fosfatidilkolin se upotrebljava za proizvodnju kolina u tijelu, koji je preteča neuroprijenosnika zvanog acetilkolin. Potonji djeluje kao prijenosnik signala mišićima kako bi se pokrenuli. Nadalje, utječe na širenje krvnih žila i obično se povezuje s povoljnim učinkom na učenje i pravilnu funkciju pamćenja. Međutim, njegove se razine mogu prirodno smanjiti ​​s godinama, što obično ima negativan učinak na funkcije mozga i koordinaciju pokreta. Stoga je bitno da se ni na koji način ne poremeti stvaranje acetilkolina, što se može popraviti dovoljnim unosom fosfatidilkolina.

Fosfatidilserin, koji se prirodno nalazi u mozgu, ima sličan učinak i također je ključan za održavanje pravilnih funkcija mozga. Ta tvar vrlo je tražena među osobama koje žele usporiti negativne učinke starenja.

Kako uzimati lecitin?

Lecitin se najčešće može pronaći u obliku praktičnih kapsula i uzima se u dnevnim dozama između 500 i 2000 mg, najbolje uz obroke.

 Prikaži manje

2 Proizvoda

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. GymBeam (1)
 2. NOW Foods (1)
Aroma
 1. bez okusa (1)
Boja
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Kapsule
 1. 100 kaps. (1)
 2. 120 kaps. (1)
Forma
 1. kapsule (2)
Mješavina
 1. mješavina (1)
 2. čisti oblik (1)
Vrsta proizvoda:
Cijena
Filtriraj prema
Vegetarijanski (2)
Veganski (2)
Bez glutena (1)
Bez laktoze (1)
BIO (2)
Bez GMO (2)
Bez vještačkih zaslađivača (1)
Bez plastičnog pakiranja (2)
Bez aspartama (2)
 1. Suncokretov Lecitin 1200mg - NOW Foods
  Suncokretov Lecitin 1200mg - NOW Foods
  100%
  100 % (3)
  8,50 EUR
 2. Lecitin - GymBeam
  Lecitin - GymBeam
  98%
  98 % (26)
  5,50 EUR

2 Proizvoda