Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Gurtne i kuke

Gurtne i kuke

Gurtne i kuke

Gurtne i kuke spadaju među osnovna fitness pomagala, i to su komadi tkanine ili kože koje omotate oko zapešća i utega, što olakšava dizanje teškog tereta. Gurtne omogućuju bolju izvedbu, veći komfor u teretani, jačanje hvata, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na rast mišićne mase, volumena i snage. Kuke su obično izrađene od visokokvalitetnog čelika i kože ili druge neklizajuće tkanine, ili su izrađene kako bi se spriječilo ponovno otvaranje. Ova fitness oprema je danas česta u teretani i ne koriste je samo profesionalni bodybuilderi, već i obični posjetitelji teretane, powerlifteri i drugi sportaši koji se bave treningom snage.

Čitati više

Prednosti kuka i gurtni:

 • uglavnom se koriste kod sportova snage
 • olakšavaju dizanje velikih težina
 • održavaju pravilan hvat
 • izvrsno štite zapešća
 • štite od ozljede
 • koriste se za svaku vrstu dizanja
 • pogodne za vježbe za leđa, tetive, trbušne mišiće viseći
 • poboljšavaki izvedbu i snagu, čime se poboljšava rast mišićne mase
 • ubrzavaju postizanje ciljeva
 

Vrste gurtni

Postoji više vrsta gurtni, kao što su gurtne s omčom, olimpijske gurtne ili kukaste gurtne, također poznate i kao kuke. Prilikom odabira se isplati uložiti i odabrati kvalitetniji material čime se smanjuje rizik nastanka ozljede.

Gurtne s omčom

Gurtne s omčom su osnovna vrsta koja se prilagođava širokom spektru sportaša baš zbog svoje raznolikosti materijala i duljine. Najčešće su izrađene od tkanine ili kože, a zahvaljujući svojoj konstrukciji s omčom je jednostavnije omotati ih oko zapešća i prilagoditi. Nekima može biti prepreka preostali materijal koji može smetati i pokvariti dizanje utega.

Olimpijske gurtne

Olimpijske gurtne formiraju uglavnom zatvorenu omču koja omogućava brzo fiksiranje za šipku. Jednostavno ćete ih omotati oko utega i jednako lako ćete ih se osloboditi. To je prednost kod velikih težina kada brzo trebate pustiti uteg. Zbog toga što formiraju zatvorenu omču, ne možete ih vrlo tijesno podesiti oko zapešća. Kod ove vrste gurtni dajte prednost kvalitetnijem materijalu koji povećava sigurnost hvata.

Kukaste gurtne ili kuke

Kuke su često i vrlo popularno pomagalo prilikom treninga snage. Kukaste gurtne su omiljene osobito zato što se ne moraju omotavati. Standardna šipka se udobno uklapa u kuke, ali se kod specijalnih šipki možda neće uklapati.

sakrij opis
Shopping Options
Kategorija
Proizvođač
Boja
Veličina
Cijena
Cijena od - do
Filtriraj prema
 1. Gurtne Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Ocjena:
  0 % (0)
  Posebna cijena 329,00 kn
 2. Gurtne Ultra grips black - Climaqx
  Ocjena:
  0 % (0)
  Posebna cijena 329,00 kn
 3. Gurtne Non Slide & Slip - MADMAX
  Ocjena:
  0 % (0)
  Trenutno nije raspoloživo
 4. Kuke za dizanje utega Powerhook - Chiba
  Ocjena:
  0 % (0)
  Trenutno nije raspoloživo
 5. Gurtne Camo - GymBeam
  Ocjena:
  90 % (24)
  Trenutno nije raspoloživo
 6. Gurtne – trake za dizanje X-Grip - GymBeam
  Ocjena:
  92 % (33)
  Trenutno nije raspoloživo
 7. Gurtne - GymBeam
  Ocjena:
  94 % (23)
  Trenutno nije raspoloživo

7 Proizvoda

Niste pronašli što tražite? Kontaktirajte nas.