Gurtne i kuke

Gurtne i kuke je kategorija koja ima široku selekciju fitness gurtni za dizanje utega i kuka, što su alati dizajnirani da poboljšaju vaš hvat pri dizanju teških utega u teretani. Jedan kraj je omotan oko zgloba, dok je drugi pričvršćen za uteg. Tijekom mrtvog dizanja i drugih vježbi povlačenja pomažu smanjiti napetost u podlakticama i prstima. Kao rezultat toga, postižete čvršći stisak, što vam omogućuje držanje većih utega ili izvođenje više ponavljanja s njima. Obično ih koriste powerlifteri, dizači utega, crossfiteri, snagatori, bodybuilderi, kao i redoviti posjetitelji teretane s ciljem poboljšanja svoje izvedbe.

 Prikaži više

Zašto koristiti fitness gurtne za dizanje utega?

Korištenje fitness gurtni za dizanje utega tijekom treninga snage može pružiti nekoliko dobrobiti u vidu sigurnosti, udobnosti i performansi.

 • Smanjuje rizik od ozljeda: manja napetost mišića smanjuje vjerojatnost istegnuća ili ozljeda od prekomjernog opterećenja uslijed velikih opterećenja.
 • Omogućuje jači hvat: Dobivate čvršći i pouzdaniji hvat na utegu ili bučici.
 • Povećava fokus na izvedbu: Nećete se morati koncentrirati toliko na držanje teške šipke, već isključivo na svoju izvedbu.
 • Pomaže u postizanju boljih performansi: Fitness gurtne za dizanje utega omogućuju vam podizanje većih utega ili izvođenje većeg broja ponavljanja, pridonoseći većem poticaju za trening. To može rezultirati povećanim rastom mišića i snagom.

Kada koristiti fitness gurtne za dizanje utega?

Prednosti fitness gurtni za dizanje utega najviše ćete osjetiti kada ih koristite samo za vježbe i situacije u kojima to ima smisla.

 • Odgovarajući utezi: Prikladne su za vježbe sa slobodnim utezima, kao što su šipka, girja, ili bučica, ili tijekom vježbi sa šipkom za zgibove.
 • Prikladne vježbe: Idealne su za mrtvo dizanje, vježbe sa šipkom u sagnutom položaju, bugarski čučnjevi, farmerski hod, podizanje na klupicu s bučicom ili vježbe dizanja utega (trzaj, nabačaj i izbačaj).
 • Situacije: Vježbanje s velikim utezima ili kada želite podnijeti veći broj ponavljanja, a snaga hvata može biti ograničavajući faktor.

Koje su sve vrste fitness gurtni za dizanje utega?

Fitness gurtne za dizanje utega razlikuju se po obliku i načinu uporabe.

 1. Laso gurtne za dizanje utega: Poznate i kao gurtne za dizanje utega koje se omotavaju oko ruke. Imaju ušicu na jednom kraju za provlačenje trake, stvarajući omču u  koju umetnete ruku, a drugi kraj omotate oko utega. Najčešće se koriste tijekom redovitih treninga u teretani.
 2. Olimpijske gurtne za dizanje utega: Imaju samo jednu zatvorenu ušicu koju provučete kroz zglob, zatim provučete drugi kraj ispod utega i pričvrstite ga dlanom. Popularni su među dizačima utega jer je otpuštanje hvata na šipki dovoljno da se otpuste i fitness gurtne.
 3. Gurtne Figure 8 (osmice): Ove gurtne imaju 2 ušice. Provučete zapešće kroz jednu ušicu, zatim gurtnu provučete ispod utega i kroz drugu ušicu. Za razliku od prethodne dvije vrste, neće ispuniti prostor između dlana i utega. Omiljene su među snagatorima i powerlifterima.
 4. Kuke za dizanje utega: Imaju metalnu kuku na jednom kraju, koju zakačite na uteg i zatim vježbate. Prednost je brzo pričvršćivanje, ali potrebno je da kuka dobro pristaje na uteg ili bučicu.

U ovoj kategoriji također ćete naći gripove za ruke, koji imaju drugu svrhu od traka za podizanje. Osobito su korisni za vježbe koje uključuju velik broj ponavljanja na šipki za zgibove, stalcima za dipseve, ili gimnastičkim karikama. Povećavaju hvat i snagu u području dlana. Zbog toga su najpopularniji među crossfiterima tijekom vježbanja, posebno za zgibove, ruske zgibove ili vježbe s dodirivanjem prečke nožnim prstima.

Ako želite saznati više o prednostima i pravilnoj uporabi fitness gurtni za dizanje utega, pročitajte članak: Gurtne za podizanje utega za bolji hvat i veću snagu. Kako ih učvrstiti i koristiti?

 Prikaži manje

14 Proizvoda

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. GymBeam (9)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (2)
 4. RDX Sports (1)
Boja
 1. crna (7)
 2. crno - siva (1)
 3. crno - crvena (1)
 4. crno - žuta (1)
 5. kamuflažna (1)
 6. roza (1)
 7. crvena (1)
 8. shadow (1)
 9. violet (1)
Veličina
 1. uni (4)
 2. S (3)
 3. M (3)
 4. L (3)
 5. XL (1)
Vrsta proizvoda:
Etikete proizvoda
 1. Best Seller (2)
 2. New (1)
 3. SPRING 39% (1)
Cijena
Filtriraj prema
 1. Lifting Straps Black & Grey - GymBeam
  Gurtne LIFT Black & Grey - GymBeam
  85%
  85 % (41)
  7,50 EUR
 2. Gurtne Ultra grips black - Climaqx
  Gurtne Ultra black - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  39,95 EUR
 3. Lifting Cotton Gel Straps S4 Black - RDX Sports
 4. X-Grip Lifting Straps pink - GymBeam
  Gurtne – trake za dizanje X-Grip Pink - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  4,95 EUR
 5. Gurtne Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Gurtne Lady Ultra red - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  39,95 EUR
 6. Lifting straps Figure 8 Black - GymBeam
  Gurtne Figure 8 Black - GymBeam
  91%
  91 % (7)
  14,95 EUR
 7. Kuke za dizanje utega Powerhook - Chiba
  Kuke za dizanje utega Powerhook - Chiba
  40%
  40 % (3)
  21,95 EUR
 8. Gurtne – trake za dizanje X-Grip - GymBeam
  Gurtne – trake za dizanje X-Grip - GymBeam
  93%
  93 % (70)
  4,95 EUR
 9. Gurtne - GymBeam
  Gurtne - GymBeam
  95%
  95 % (45)
  3,80 EUR
 10. Fitness kuke - GymBeam
  Fitness kuke - GymBeam
  84%
  84 % (29)
  12,50 EUR
 11. Lifting Straps Strong Grip - GymBeam
  Strong Grip Gurtne - GymBeam
  33%
  33 % (3)
  14,50 EUR
 12. Gurtne Camo - GymBeam
  Gurtne Camo - GymBeam
  92%
  92 % (38)
  4,95 EUR
 13. Leather Lifting Straps Black - GymBeam
  Kožne gurtne Black - GymBeam
  70%
  70 % (2)
  15,50 EUR
 14. Gurtne za dizanje utega Strongman Powerstrap - Chiba
  Gurtne za dizanje utega Strongman Powerstrap - Chiba
  100%
  100 % (4)
  26,95 EUR

14 Proizvoda