ZMA i ZMB

ZMA i ZMB kategorija je proizvoda koji sadrže sinergijsku mješavinu ZMA ili ZMB. Odlikuju se jedinstvenom kombinacijom mikronutrijenata u obliku cinka, magnezija i vitamina B6, koji su neophodni našem tijelu. Ta je formula osmišljena kako bi podržala fizičku izvedbu, zdravlje muškaraca i žena, kao i poboljšala upravljanje stresom. Štoviše, sadržaj cinka čini ga korisnim za održavanje optimalne razine testosterona u krvi i bržu regeneraciju.

 Prikaži više

Kakvo djelovanje imaju sastojci sadržani u ZMA i ZMB?

Cink igra vitalnu ulogu u dodacima ove vrste. To je uglavnom zato što je neophodan za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, kao i za kognitivne funkcije, poput pamćenja i pažnje. Također doprinosi plodnosti, reproduktivnom zdravlju i potiče održavanje normalne razine testosterona u krvi. Kao što vjerojatno znate, taj muški hormon ne utječe samo na zdravlje reproduktivnih organa, nego i na veličinu i snagu mišića. Štoviše, u određenoj mjeri također može povećati libido. Ipak, i muškarci i žene trebali bi pripaziti na unos cinka jer taj mineral također potiče zdravlje kose, noktiju i kože.

Magnezij je još jedna mineralna tvar koja svojim djelovanjem značajno povećava funkcionalnost ovih dodataka prehrani. Prije svega, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, zbog čega je postao vrlo popularan među sportašima i sličnima. Sportaši će također cijeniti njegov pozitivan učinak na funkciju mišića i kostiju, kao i sposobnost osiguravanja stvaranja i trošenja energije. Povrh toga, pomaže u održavanju optimalnog mentalnog blagostanja i funkcije živčanog sustava. Dakle, utječe i na fizičko i na mentalno zdravlje.

Vitamin B6 često se nalazi u dodacima prehrani u kombinaciji s magnezijem, a nije drukčije ni u formuli ZMA i ZMB. Imaju slična svojstva, zahvaljujući kojima ti mikronutrijenti djeluju sinergistički. Vitamin B6 podupire pravilnu funkciju imuniteta i živčanog sustava, koji kontrolira rad svih organa u tijelu. Štoviše, također pomaže smanjiti osjećaj umora i iscrpljenosti. Ujedno potiče optimalan metabolizam proteina i glikogena, koji služi kao rezervni izvor energije tijekom fizičke izvedbe. Stoga savršeno nadopunjuje ukupne učinke cijele mješavine.

Za koga su prikladni dodaci ZMA i ZMB?

Učinci ovih dodataka prehrani čine ih savršenim izborom za sportaše koji žele pospješiti svoje fizičke performanse. Uz to, sigurno će ih cijeniti i osobe koje žele održati svoju mentalnu dobrobit i bolje upravljati stresom i napetim situacijama. Nadalje, sadržaj cinka također ih čini prikladnima za podržavanje optimalne razine testosterona u krvi i reproduktivnog zdravlja.

Ako želite saznati više o učincima ZMA-a i ZMB-a, svakako pogledajte naš članak: ZMA i ZMB: više od minerala za poboljšanje vaših rezultata.

 Prikaži manje

7 Proizvoda

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. ActivLab (3)
 2. Amix (1)
 3. GymBeam (1)
 4. OstroVit (1)
 5. Redcon1 (1)
Aroma
 1. bez okusa (4)
Tablete
 1. 90 tab. (1)
 2. 120 tab. (1)
Boja
 1. shadow (4)
Kapsule
 1. 90 kaps. (3)
 2. 120 kaps. (2)
 3. 60 kaps. (1)
Forma
 1. kapsule (5)
 2. tablete (2)
Mješavina
 1. mješavina (6)
 2. čisti oblik (1)
Vrsta proizvoda:
Etikete proizvoda
 1. Vegan (1)
 2. SPRING 40% (1)
Cijena
Filtriraj prema
Vegetarijanski (2)
Veganski (1)
Bez glutena (6)
Bez laktoze (7)
BIO (7)
Bez GMO (5)
Bez vještačkih zaslađivača (5)
Bez plastičnog pakiranja (7)
Bez aspartama (7)
 1. ZMB6 - GymBeam
  ZMB6 - GymBeam
  89%
  89 % (79)
  Od 4,95 EUR
 2. ZMA - ActivLab
  ZMA - ActivLab
  87%
  87 % (7)
  13,50 EUR
 3. Tribu ZMA 90 tab Amix
  Tribu ZMA - Amix
  80%
  80 % (5)
  23,95 EUR
 4. ZEN 120 kaps - ActivLab
  ZEN - ActivLab
  93%
  93 % (4)
  17,50 EUR
 5. Tribuactiv B6 - ActivLab
  Tribuactiv B6 - ActivLab
  73%
  73 % (6)
  7,50 EUR
 6. MgZB ULTRA - OstroVit
  MgZB Ultra - OstroVit
  100%
  100 % (1)
  5,50 EUR
 7. ZMA - Redcon1
  Trenutno nije raspoloživo
  ZMA - Redcon1
  0%
  0% (0)

7 Proizvoda