Masažni pištolji

Masažni pištolji su inovativni alati za samomasažu cijelog tijela. Oni prenose vibracije na mišiće i fascije, pomažu u oslobađanju napetosti, smanjuju ukočenost i poboljšavaju cirkulaciju krvi. Cijenit ćete ih nakon zahtjevnog treninga u sklopu oporavka, ali i kada god osjetite ukočenost u tijelu. Međutim, masažne pištolje također koriste, u svakodnevnoj praksi, treneri, masažni terapeuti ili fizioterapeuti

Možete birati između različitih veličina uređaja, pri čemu također možete podešavati intenzitet i mijenjati različite nastavke. Kompaktni su, a zahvaljujući praktičnim torbicama za nošenje, možete ih ponijeti sa sobom u teretanu ili čak na odmor.

 Prikaži više

Zašto koristiti pištolje za masažu?

Korištenje masažnih pištolja potiče cirkulaciju krvi u ciljanom području, što ćete cijeniti posebno prije vježbanja. To omogućuje da više kisika i hranjivih tvari dopre do mišića tijekom vježbanja, što može dovesti do boljih performansi i, u određenoj mjeri, smanjenog rizika od ozljeda. Nakon vježbanja, masaža određenog područja može podržati oporavak i opuštanje oslobađanjem napetosti u mišićima koji rade.

Pjenasti valjak često se koristi za masažu ukočenih mišićnih čvorova, također poznatih kao trigger točke. U mnogim slučajevima njihova aktivacija može značajno ublažiti bol, ukočenost i napetost mišića. Štoviše, masažni pištolji korisni su za samomasažu fascije. Međutim, ti alati nisu namijenjeni samo sportašima. Također su korisni za ljude koji trebaju opustiti mišiće nakon dugog dana sjedenja, stajanja ili bavljenja fizički zahtjevnim radom.

Kako pravilno koristiti masažni pištolj?

Pravilnim korištenjem masažnog pištolja postići ćete najbolje rezultate. Prije nego počnete masirati, pročitajte korisnički priručnik za svoj proizvod. Sljedeći korak je odabir odgovarajućeg nastavka (glave) na temelju toga koji dio tijela želite masirati i kojim intenzitetom. 

 Kako odabrati odgovarajući nastavak (glavu) ?

Nastavci (glave) koji dolaze s masažnim pištoljem razlikuju se od proizvođača do proizvođača. Međutim, najčešće ćete susresti ove vrste nastavaka:

 • Fork masažna glava: Prikladna za masažu dugih i uskih mišića, poput onih u leđima i potkoljenicama.
 • Bullet masažna glava: Idealna za masažu dubljih tkiva i ciljanje ukočenih mišićnih čvorova, poznatih kao trigger točke.
 • Round masažna glava: Najsvestraniji dodatak za masažu, pogodan za masažu leđa, ramena, ruku, kukova, stražnjice, kvadricepsa, zadnjih loža, i Flat masažna glava: Koristi se za područja s ravnim mišićima, poput leđa ili podlaktica.
 • Golden Finger masažna glava: Može se koristiti kao nježnija alternativa Bullet masažnoj glavi. Pogodna i za male mišiće u području ruku ili stopala.
 • Adze masažna glava: Korisna za teško dostupna mjesta te za učinkovito masiranje npr. vratne kralježnice, dlanova ili stopala. Prikladna i za bočne strane bedara ili podlaktice.

Nakon što odaberete odgovarajuću masažnu glavu, uključite masažni pištolj i odaberite željenu razinu intenziteta. Zatim postavite masažnu glavu na površinu kože i počnite masirati. Polako pomičite pištolj za masažu preko masiranog područja umjerenim pritiskom. Posebno se usredotočite na područja u kojima osjećate veću ukočenost i napetost. Masirajte svako područje otprilike 30 sekundi do 2 minute, zatim prijeđite na sljedeći dio tijela. Međutim, uvijek izbjegavajte zglobove i kosti.

 Prikaži manje

3 Proizvoda

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. Climaqx (2)
 2. GymBeam (1)
Boja
 1. crna (2)
 2. violet (1)
Vrsta proizvoda:
Etikete proizvoda
 1. Great Deal (1)
Cijena
Filtriraj prema
 1. Masažni Pištolj VI Black - GymBeam
  Masažni Pištolj VI Black - GymBeam + pokloni
  94%
  94 % (76)
  92,95 EUR
 2. Massage Gun Black - Climaqx
  Masažni pištolj Black - Climaqx
  100%
  100 % (6)
  139,95 EUR
 3. Mini Massage Gun Black - Climaqx
  Mini masažni pištolj Black – Climaqx
  100%
  100 % (1)
  139,95 EUR

3 Proizvoda