Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Poslovni uvjeti

Ovi Uvjeti primjenjuju se na kupce potrošače – fizičke osobe koje sklapaju ugovor o kupoprodaji na daljinu (Online – prodaja ili web-prodaja ili Internet- prodaja, te djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti (u daljnjem tekstu: Kupac).

Društvo GymBeam Czech s.r.o., OIB: 10 8125 71, upisano u Trgovački registar koji se vodi na Općinskom sudu u Pragu, spis br. 348897, odjeljak C obavlja svoju registriranu djelatnost prodaje na daljinu isključivo pod ovim Uvjetima (u daljnjem tekstu: Prodavatelj).
Kupac je obvezan prihvatiti ove uvjete prodaje, ukoliko se odluči na kupnju, a neposredno prije realiziranja kupnje.

Postupak, te uvjeti kupnje robe putem gymbeam.hr definirani su kroz sljedeće etape:
1.Registracija i prijava
2.Narudžba i plaćanje
3.Informacije o dostavi
4.Povrat i jednostrani raskid ugovora
5.Reklamacije i prigovori
6.Intelektualno vlasništvo
7.Zaštita osobnih podataka

Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje GymBeam. Podatke o proizvodima preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

GymBeam ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na Internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika GymBeam će Kupca/korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

GymBeam web shop djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, zakonu Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga. ‘Prodavatelj’ je u nastavku teksta GymBeam web shop (tvrtka GymBeam), a ‘Kupac’ bilo koji posjetitelj koji je izvršio narudžbu u navedenom shopu i platio proizvod.

   

1. REGISTRACIJA I PRIJAVA

Kliknite na Prijaviti se u gornjem izborniku i jednostavnom registracijom nam se pridružite.

   

2. NARUDŽBA I PLAĆANJE

Narudžba
Proizvode iz ponude moguće je naručiti:
a) putem Internet trgovine (željene proizvode dodate u košaricu i nastavite na blagajnu kako biste ispunili formular i dovršili kupovinu)
b) putem kontakt telefona: +38 513 445 859
c) putem elektronske pošte na e-mail adresu: [email protected]

Za proizvode koji se naručuju Internet trgovinom. Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane GymBeam. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave na stranicu webshopa gymbeam.hr te ponovite proces naručivanja.

GymBeam obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi, nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, kontaktirati će kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.
GymBeam će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima.
GymBeam može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web shopa gymbeam.hr ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

   

Plaćanje
Naručenu robu moguće je platiti na slijedeći način:

a) Prilikom preuzimanja/pouzećem – Po primitku narudžbe, pakiramo i šaljemo robu. Narudžbu plaćate kurirskoj službi gotovinom “na ruke” u trenutku preuzimanja pošiljke.
b) Virmanskom uplatom – E-mailom ćemo Vam poslati predračun, ili jednostavno uplatite na račun i pošaljete nam na mail potvrdu o uplati. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.
c) Karticama na webshopu – Vašu narudžbu možete platiti i kreditnom karticom na Internet stranici prodavatelja preko GP Webpay Paymet Gateway-a sa Visa, Visa Electron, Maestro i MasterCard karticama.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

     

Račun za narudžbu dostavljamo e-mailom u roku od 14 dana o primitka uplate.

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. .

Prodavatelj se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Sve iskazane cijene proizvoda i cijene dostave su maloprodajne, izražene su u HRK – hrvatskim kunama, te je u istima sadržan pripadajući PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Proces upisivanja cijene na Internet stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, budući se ne radi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevnu ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.

   

3. INFORMACIJE O DOSTAVI

Putem gymbeam.hr moguće je izvršiti kupnju proizvoda isključivo na teritoriju Republike Hrvatske što podrazumijeva i dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Način dostave

Dostavu radi Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne službe. Dostava se radi na prag kućne ili poslovne adrese

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnicu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem stanuje Kupac već samo do ulaza u stambenu zgradu.

Cijena dostave
Dostava za sve narudžbe iznad 299,00kn je besplatna. Cijena dostave za sve narudžbe ispod 299,00 kn iznosi 29,00 kn.
Cjenik dostave ne primjenjuje se za vrijeme akcija i promocija koje imaju drugačije uvjete dostave.
Cijena dostave uvijek je zasebno prikazana i ispisana na računu.
Prilikom preuzimanja pošiljke, Kupac je dužan provjeriti postoje li eventualno vidljiva vanjska oštećenja na pošiljci (otvoren, poderan, nagnječen, mokar paket) i odmah ih reklamirati dostavnom radniku, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog Proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene Proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata Proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen Proizvod.
Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled te da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja, da kvantitativno i kvalitativno odgovara proizvodima s računa te da su uz proizvode isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

Ako je Kupac prilikom pregleda dostavljenih proizvoda na gore opisan način našao razlog za reklamaciju, robu treba odmah reklamirati dostavljaču jer reklamacije prijavljene nakon isporuke dostavljenih Proizvoda, Prodavatelj neće uvažiti.
Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

   

4. POVRAT I JEDNOSTRANI RAKID UGOVORA

Ukoliko ste se predomislili naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja, a otkazati narudžbu možete i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, možete napraviti povrat. Potrebno je napraviti jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji uz povrat artikla (i prethodno se javiti našoj korisničkoj podršci); novu narudžbu željenog proizvoda moguće je napraviti u bilo kojem trenutku. Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koji su nastali prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač/Korisnik može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, broj telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a potrošač može, po vlastitom izboru, koristiti i niže priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed
Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora prodavatelj će dostaviti potrošaču bez odgađanja, elektroničkom poštom. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj strani ono što je primila na temelju ugovora.
Osim kada je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju, ako bi o tome prodavatelj bio obaviješten prije primitka robe.
Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj.
Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da potrošač ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.
Osim ako je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.
Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.
Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.
Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati s robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno pri kupnji robe u prostorijama prodavatelja. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije koristiti niti poduzimati bilo koje druge radnje kojima bi umanjio vrijednost robe.
U periodu u kojem potrošač ostvaruje pravo povrata robu mora čuvati s dužnom pažnjom odnosno mora se ponašati kao osobito pažljiv i savjestan čovjek. U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procijeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.
Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima kada je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.
Kada je kupac fizička osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Poslovnih uvjeta pod nazivom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 1 344 5859 ili se javi na [email protected] kako bi mu bio objašnjen postupak povrata robe.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Povrat

Savjetujemo da prije potpisivanja dostavnog lista ne preuzimate paket, već u prisustvu dostavljača provjerite vanjski izgled naručenog paketa, a pogotovo ukoliko paket pokazuje vidna oštećenja. Ako roba ima vidna oštećenja, nedostatke ili se radi o robi koju niste naručili molimo da paket ne preuzimate – dostavljač će ga vratiti nama, a naša korisnička podrška kontaktirat će vas kako biste dogovorili novu dostavu ispravne robe ili eventualni povrat sredstava za slučaj da roba koju želite nije raspoloživa.

   

5. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj gymbeam.hr je zaštićen i GymBeam ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na gymbeam.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe.
Uporaba sadržaja gymbeam.hr na drugim web stranicama je zabranjena kao i kopiranje, objava, javno izvođenje ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole GymBeam

Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od GymBeam Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima.

   

6. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih registriranih Korisnika gymbeam.hr stranica, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Prije pristupa određenim sadržajima za Korisnike je obvezna registracija koja uključuje dobrovoljno unošenje vlastitih osobnih podataka Korisnika. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da je Korisnik pristao na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima, a temeljem kojih se Prodavatelju daje pravo da prikuplja, koristi, obrađuje i prenosi osobne podatke potrebne za korištenje web stranica.