Postupak reklamacije

Pravila o povratu novca i proizvoda

PRAVO NA REKLAMACIJU

Ako Kupac kupi neispravan/neodgovarajući proizvod, ima pravo uložiti prigovor. Kako bi se mogla napraviti odgovarajuća procjena, potrebno je da vraćeni proizvod bude čist, potpun i u skladu s higijenskim propisima ili općim higijenskim zahtjevima. Uz općepoznata pravila, Kupac je dužan poštovati uvjete propisane za uporabu proizvoda u jamstvenom listu ili u uputama za uporabu, za uporabu i tretiranje robe u skladu s njenom trajnošću.

 

MJESTO I NAČIN PODNOŠENJA REKLAMACIJE

Žalba ili reklamacija se može podnijeti u pisanom obliku e-poštom, poštom na Gymbeam s. r. o., Rastislavova 93, 040 03 Košice, Slovačka ili na telefon: +385 1 344 5859.

Proizvode za povrat treba dostaviti na adresu za povrat u RH:

Stupničke šipkovine 22, 10255 Donji Stupnik, Hrvatska (s naznakom "za GymBeam")

Preporučujemo osiguranje proizvoda. Ne prihvaćamo proizvode poslane uz pouzeće. Prigovor mora sadržavati pisani opis nedostataka koji su predmet reklamacije i dokaz o kupnji, jamstveni list ili povratnicu. Jedan od gore navedenih dokumenata dovoljan je za ostvarivanje prava odgovornosti za nedostatke (potraživanje reklamacije). Postupak reklamacije započinje na dan kad su ispunjeni sljedeći uvjeti:

a) dostava obavijesti o prigovoru Prodavaču i

b) dostava proizvoda Prodavaču od strane Kupca;

 

POSTUPAK POVRATA PROIZVODA

Ako proizvod ne zadovoljava Kupca i želi ga zamijeniti drugim, izravna zamjena vraćenog proizvoda nažalost nije moguća. Kupac može vratiti proizvod Prodavaču a sredstva će biti vraćena Kupcu načinom plaćanja koji je upotrjebljen pri samoj narudžbi. U međuvremenu Kupac može jednostavno naručiti željeni proizvod ponovno.

 

 • Zahtjev za povrat/reklamaciju pošaljite našoj korisničkoj službi u pisanoj formi, putem e-maila na [email protected]
 • U zahtjevu detaljno opišite problem, oštećenje ili grešku proizvoda te razlog reklamacije.
 • Nakon primitka zahtjeva, provjerit ćemo detalje i zatim Vas kontaktirati povratno.
 • Ispunite reklamacijski formular, te nam proslijedite presliku istoga (skenirani PDF).
 • Nakon što je povrat obrađen i potvrđen od strane Prodavača, pripremite i spakirajte proizvode za povrat zajedno s reklamacijskim formularom.
 • Neophodno je spakirati robu u originalno pakiranje ili na način koji jamči sigurnost robe kako ne bi došlo do oštećenja pri transportu.
 • Na kutiji napišite adresu: Stupničke šipkovine 22, 10255 Donji Stupnik, Hrvatska (s naznakom "za GymBeam")
 • Prodavač će potom poslati kurira koji će preuzeti paket na adresi navedenoj u reklamacijskom formularu.
 • Nakon što se paket vrati u naše skladište, komisija će napraviti procjenu i nastaviti sa dogovorenom kompenzacijom.
 • Kao vid kompenzacije možete odabrati povrat u vrijednosti proizvoda putem bankovne transakcije ili u vidu vaučera za kupovinu na www.gymbeam.hr

 

ADRESA ZA POVRAT

Stupničke šipkovine 22, 10255 Donji Stupnik, Hrvatska

(s naznakom "za GymBeam")

 

Reklamacijski formular

 

ODGOVORNOSTI PRODAVAČA

Prodavač je odgovoran da prodani proizvod ima svojstva kvalitete i korisnosti koja općenito zahtijeva Prodavač ili ih proizvođač opisuje ili za koje se očekuje da udovoljavaju zahtjevima zakona, u navedenoj količini, i da odgovara svrsi koju Prodavač naznači ili u koju se proizvod obično upotrebljava. Prodavač je odgovoran za nedostatke koji se pojave nakon kupnje proizvoda tijekom jamstvenog razdoblja.


Prodavač nije odgovoran za nedostatke u slučaju:

 • kupac je sam uzrokovao nedostatak,
 • kupac je bio svjestan nedostataka proizvoda prije primitka i dobio je popust na proizvod,
 • potraživanje jamstva suprotno je prirodi robe, posebno isteku trajnosti proizvoda za koji je osiguran popust,
 • nedostaci su nastali tijekom jamstvenog razdoblja zbog trošenja robe, njene nepravilne ili pretjerane uporabe ili su nastali nakon isteka trajnosti proizvoda,
 • uzrokovani intervencijom kupca ili druge osobe na proizvod ili njegov dio.
 • neispravan proizvod dar je koji je kupac dobio besplatno.


Nakon primitka prigovora, Kupac će se poslati pismena obavijest s datumom primljenog zahtjeva, proizvodom koji se reklamira, kad i gdje je proizvod kupljen, nedostatkom i cijenom proizvoda. Ako kupac prijavi nedostatak, Prodavač će odgovarajuće provjeriti zahtjev i odmah će u što skorijem roku odlučiti o rješavanju reklamacije, u složenim slučajevima u roku od 3 dana. Prodavač će izvršiti povrat novca / zamjenu / povrat proizvoda u roku od 30 dana od datuma podnošenja prigovora.

  

JAMSTVENI ROK

Prodavač je odgovoran za nedostatke proizvoda tijekom 24 mjeseca od primitka proizvoda od strane kupca, u slučaju da jamstveni rok nije naveden na proizvodu, njegovoj ambalaži ili na jamstvenom listu. Ako se proizvod pod jamstvom popravi, jamstveni rok proteže se od vremena podnošenja prigovora sve dok potrošač ne bude dužan preuzeti proizvod nakon popravka, čak i ako to nije učinio. Ako se proizvod zamijeni za novi, novi jamstveni rok počinje teći od datuma kad je proizvod primljen ili poslan kupcu. Ako se podnošenje prigovora za neispravni proizvod ne izvrši tijekom jamstvenog roka, pravo odgovornosti za kvar istječe. Kupac će biti obaviješten o rješenju na prigovor osobno, telefonom ili e-poštoml.

 

PRAVA POTROŠAČA

U slučaju nedostataka proizvoda čiji je popravak potrošač tražio tijekom jamstvenog roka, on ima pravo da proizvod popravi besplatno, pravilno i u roku. U slučaju da se nedostaci ne mogu otkloniti da onemogućuju pravilnu uporabu proizvoda, potrošač ima pravo zamijeniti proizvod ili pravo odustati od kupnje i zatražiti povrat kupovne cijene. Ako se nedostatak može popraviti, ali zbog ponavljajućih kvarova nakon popravka potrošač ne može pravilno upotrebljavati proizvod, ima pravo zamijeniti proizvod ili dobiti povrat kupovne cijene proizvoda. Kupac ima ista prava kao i kod nedostataka koji se ne mogu popraviti, tijekom popravka neispravnih proizvoda u roku od 30 dana od potraživanja. U slučaju nedostataka koji se ne mogu popraviti i onemogućuju pravilnu uporabu proizvoda, potrošač ima pravo na odgovarajući popust na cijenu proizvoda.

 

PRAVILA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI PODATAKA

U skladu sa Zakonom br. 428/2002 Coll. Z. z. o zaštiti osobnih podataka. Vlasnik e-trgovine www.gymbeam.hr obvezuje se da se bilo koji osobni podaci koji su mu povjereni neće, bez pristanka vlasnika podataka, davati bilo kojoj trećoj strani; i da neće upotrebljavati povjerene osobne podatke za komercijalnu ponudu koja nije povezana s promocijom na www.gymbeam.hr. Istodobno se obvezuje da će izbrisati osobne podatke iz svoje baze podataka na zahtjev kupca bez da mu se navedu ikakvi razlozi.