Prijava
Floyd Mayweather: Fenomén, ktorý s bilanciou 50:0 v profi boxe nikdy nezažil trpkú chuť prehry

Floyd Mayweather: Fenomen s rezultatom 50 : 0 u profesionalnom boksu koji nikada nije izgubio niti jednu borbu

Floyd Joy Mayweather Jr. rođen je 24. veljače 1977. godine. On dolazi iz Michigana te je sin hrvača i nećak dva profesionalna boksača. I tako se i on zaljubio u ovaj sport i kao jedan od rijetkih, može biti ponosan na karijeru koja nije bila obilježena nikakvim gubitkom. On ima nevjerojatan rezultat od 50 : 0. Također je poznat po svom spektakularnom načinu života koji predstavlja na svom Instagramu, koji prati gotovo 30 milijuna obožavatelja. Život Floyda Mayweathera je pun luksuza, skupe odjeće, sportskih automobila i privatnih aviona. Nije uvijek bilo tako, ipak se svojim snagama izborio da postane boksačka zvijezda, doslovno od nule. Što je prethodilo njegovom uspjehu?

Djetinjstvo obilježeno drogama, nadoknađeno boksanjem

Pozadina odrastanja Floyda Mayweathera nije bila idealna. Njegova majka bila je ovisna o drogama, a on je i sam, kao dijete, dobro znao što je to siromaštvo. Čak ni njegov otac nije bio uzoran roditelj, budući da je bio u zatvoru zbog trgovine drogom. Stoga je mladi Floyd većinu svog djetinjstva proveo s bakom.

Floyd Mayweather i njegov otac
izvor: https://www.ringtv.com/

Nije čak ni završio srednju školu te se u potpunosti posvetio sportu. U dobi od sedam godina dobio je svoje prve boksačke rukavice. Zato je boks postao njegovo utočište od svih problema koji su pratili njegovo djetinjstvo.

Šampion lijepog lica

Floyd Mayweather je doživio svoj prvi veliki uspjeh u boksu kada je imao 16 godina. Osvojio je tadašnje Golden Gloves National Championships. Kao jedan od rijetkih boksača, može biti ponosan na svoje neoštećeno lice koje mu je priskrbilo nadimak Pretty Boy. Većina njegovih kolega bila je obilježena slomljenim nosom, izbijenim zubima ili drugim ozljedama nakon udaraca.

Floyd Mayweather: Fenomen s rezultatom 50 : 0 u profesionalnom boksu koji nikada nije izgubio niti jednu borbu
izvor: https://www.promiflash.de

Ali Floydovo lice služilo je kao dokaz da nije gubio i on se zaista znao braniti od udaraca. Kao mladić, imao je čast sudjelovanja u Olimpijskim igrama. Međutim, njegova glad za zlatom zaustavljena je kada je u polufinalu izgubio. Ipak, svoju amatersku karijeru završio je nevjerojatnim rezultatom. Neki izvori navode rezultat od 84 : 6, drugi 84 : 8 ili 84 : 9. Bez obzira na to koji su podaci istiniti, to su doista veličanstveni rezultati.

Nepobjedivi profesionalac

Nakon što je ušao među profesionalce, Floyd Mayweather je postao poznat kao boksač koji ne gubi. Karijeru je započeo sa svojim ujakom Rogerom koji je bio njegov trener kojeg je tada zamijenio Floydov otac nakon što je pušten iz zatvora. Protivnici koji bi se našli nasuprot Mayweathera u ringu u drugoj polovici 1990-ih bili su unaprijed predodređeni za poraz u obliku KO-a ili TKO-a.

Svoj prvi naslov osvojio je u lakoj kategoriji 1998. godine. Nakon toga krenula je lavina pobjeda i trijumfalnih trenutaka. Floyd Mayweather eliminirao je 24 protivnika u svjetskim mečevima. Osim toga, osvojio je nekoliko nagrada Best Fighter ESPY Awards.

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Borba s Mannyjem Pacquiaoom oborila je sve rekorde gledanosti

Među najvećim suparnicima u Floydovoj karijeri bio je vrhunski filipinski boksač Manny Pacquiao. Poznat je po tome što je prvi prvak u povijesti boksa koji je uspio osvojiti naslove u osam težinskih kategorija. Mayweather vs. Pacquiao bio je veliki događaj koji se održao 2. svibnja 2015. godine u Las Vegasu. To je bio najgledaniji PPV (pay per view) u povijesti, koji je kupilo i gledalo više od 4,6 milijuna pretplatnika.

Floyd Mayweather protiv Mannyja Pacquiaoa
izvor: https://www.nytimes.com

Boksači su jedan drugome zadali ukupno gotovo 900 udaraca, a borba je trajala 12 iscrpljujućih rundi. Kao što možda znate, Floyd je na kraju pobijedio. Količina novca koju je pohranio na svoj račun nakon ove borbe nikada nije bila službeno potvrđena. Međutim, procijenjeno je da je se moglo raditi o nevjerojatnih 180 milijuna dolara. Unatoč visokim očekivanjima i marketingu, legendarna borba kritizirana je zbog svojih slabijih sportskih rezultata. Manny Pacquiao je kasnije priznao da se pojavio s ozlijeđenim ramenima.

Pobijedio je Conora McGregora nakon što se već povukao

Nije bilo povratničke borbe s Mannyjem Pacquiaom niti godinama kasnije, u vrijeme pisanja ovog članka. U nekoliko navrata je spekulirana, ali nagađa se da je sami Mayweather rekao da se više ne bi suočio s legendarnim Filipincem. U međuvremenu je već uspio privesti kraju svoju profesionalnu karijeru.

Floyd Mayweather - Milijuni dolara i ogroman luksuz
izvor: https://www.thesun.co.uk

Vratio se u ring iz sportske mirovine radi borbe s MMA legendom Conorom McGregorom. Opet je to bio meč popraćen velikim publicitetom koja je došao do 10. runde. Irski borac je naposlijetku izgubio nako snažnog udarca boksačkog prvaka, a meč je završio s tehničkim KO. Conor McGregor je na kraju postao 50. žrtva nezaustavljivog Floyda Maywethera (50 : 0).

Milijuni dolara i ogroman luksuz

Profesionalna boksačka karijera Pretty Boyja bila je popraćena milijunima dolara, ekscentričnim stilom i ogromnim luksuzom. Poznat je po tome što je svoju djecu razmazio skupim poklonima i pretvaranjem svoje imovine u zbirku dijamantnih satova ili nakita.

Također troši tisuće dolara godišnje na donje rublje. Poznato je da ga koristi samo jednom, a zatim ga baci. Također voli predstavljati svoj razmetljivi način života na Instagramu. Međutim, prema nekim izvorima koji dolaze od njegovih rođaka, on ima tendenciju da u tajnosti podrži dobrotvorne organizacije.

Među ostalim aktivnostima, on je, naprimjer, ponudio plaćanje pogreba pokojnog afroamerikanca Georgea Floyda koji je umro nakon neprikladne policijske intervencije. On se vraća iz svoje sportske mirovine opet 2021. godine, kada će imati egzibicijski meč s youtuberom Loganom Paulom.

Ako ste zainteresirani za život Floyda Mayweathera i želite saznati više o njemu, osigurajte se da ne propustite naš video. Osim raznih detalja, također će vam pokazati kako se legendarni boksač pripremao za mečeve i što je to što ne smije nedostajati na njegovom jelovniku.

Ne zaboravite s nama u komentarima podijeliti svoje mišljenje o Floydu Mayweatheru.

Izvori:

[1] Floyd Mayweather – https://www.biography.com/athlete/floyd-mayweather

[2] Floyd Mayweather, Jr. – https://totallyhistory.com/floyd-mayweather-jr/

[3] FLOYD MAYWEATHER - I'M THE BEST EVER – https://lifebeyondsportmedia.com/floyd-mayweather

[4] Floyd Mayweather Biography, Facts, Childhood, Career, Life – https://sportytell.com/biography/floyd-mayweather-biography-facts-childhood-career-life/