Vježbe i treninzi

Vježbe i treninzi je kategorija koja će vam pomoći da osmislite svoj plan treninga, bilo da se radi o vježbama kod kuće ili u teretani. U ovim ćete člancima pronaći vježbe za pojedine mišićne skupine kao i za cijelo tijelo. Ako naučite vježbati na pravilan način, lakše ćete postići svoje ciljeve, bilo da se radi o rastu mišića ili mršavljenju.

Kako vježbati u teretani?

Bilo da ste početnik ili napredni, vjerojatno vas zanima kako napraviti svoj plan treninga ili koje utege dizati za rast mišića, razvoj snage i gubitak težine. Postizanje vaših ciljeva postaje lakše kada možete izbjeći najčešće pogreške tijekom vježbanja. Ovdje ćete pronaći savjete za vježbe koje ciljaju gluteuse, noge, ramena, leđa, bicepse, tricepse kao i trbušne mišiće i core. Naravno, ključno je podržati svoje rezultate vježbanja pravilnom prehranom i oporavkom.

Kako vježbati sa svojom tjelesnom težinom?

Vježbanje s vlastitom težinom vas može također dovesti u formu. Naučite kako u svoju rutinu učinkovito uvesti vježbe za stražnjicu bez utega ili kako uključiti razne varijante plank-a i razne vježbe za trbušne mišiće. Štoviše, ako želite trenirati na otvorenom, možda u parku za street workout, sigurno ćete cijeniti inspiraciju za vježbe s polugom za početnike i napredne pojedince.

Koju opremu možete koristiti tijekom vježbanja?

Vašu rutinu vježbanja možete poboljšati mnogim zanimljivim fitness alatima. Jeste li ikada vježbali s medicinskom loptom, elastičnom trakom ili podlogom za ravnotežu? Zatim, tu je i vijača, koja je još jedan popularan fitness alat koji je idealan za HIIT ili druge intenzivne kardio vježbe. S druge strane, ako vas više zanimaju vježbe snage i tražite način da podignete veće težine, gurtne – trake za dizanje će vam olakšati ovu vježbu.

Jeste li ljubitelj sportova izdržljivosti ili se samo želite rehabilitirati?

Vaše će tijelo također cijeniti kardio trening. Stoga je odlična ideja okušati se u vožnji bicikla, trčanju ili plivanju, koji se mogu pohvaliti brojnim zdravstvenim prednostima. Istezanje i mobilnost također su bitni, stoga je korisno znati kako pravilno vježbati jogu ili koristiti pjenasti valjak.

Kako se nositi sa zdravstvenim problemima?

Bavljenje sportom povezano je s povremenim ozljedama i bolovima. Stoga će vam svakako dobro doći znanje što učiniti kada istegnete mišić ili imate teniski lakat. Također ćemo vas savjetovati kako spriječiti bolove u leđima ili kako vježbati s bolnim koljenima ili koljenima koja pucketaju.

Prikaži više Prikaži manje