Prijava
John Cena - Jedna z najväčších hviezd WWE, ale aj talentovaný raper či herec

John Cena: Jedna od najvećih WWE zvijezda, ali i talentirani reper i glumac

John Felix Anthony Cena rođen je 22. travnja u Massachusettsu. Kao dijete jako ga je privlačio sport. Ovu privlačnost podržao je i njegov studij na Springfield Collegeu na kojem je diplomirao fiziologiju vježbanja i tjelesnog pokreta. Predstavljao je školu u nogometu, kao kapetan momčadi. Njegov talent podržala je obitelj i mnogi su mu predviđali obećavajuću karijeru. Ipak, odlučio je napustiti nogomet, što je pravdao činjenicom da je premalen da bi uspio.

Preseljenje u Kaliforniju zauvijek mu je promijenilo život

Nakon školske mature, John je sreću potražio na drugoj strani Amerike. Zaljubio se u Kaliforniju, gdje se smjestio u blizini kultne Venice Beach. Radio je u lokalnoj Gold’s Gym, gdje je Arnold Schwarzenegger također proveo svoje najbolje godine. John je tamo prao ručnike kako bi zaradio za život. Njegovi počeci doista nisu bili laki, a neko je vrijeme zbog nedostatka novca čak i spavao u automobilu.

Kasnije se uspio zaposliti kao vozač limuzine. Istodobno ga je fascinirao bodybuilding, ali nije imao najbolje rezultate. Međutim, teretana mu je ionako zauvijek promijenila život. Tamo je upoznao tipa koji mu je pričao o tečajevima Ultimate Pro Wrestlinga (UPW). To je bilo prethodnik najpoznatije hrvačke organizacije današnjice WWE.

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Talent s robotskim stilom borbe i gubitničkim debijem u WWE-u

John Cena isticao se sporim, isprekidanim pokretima u ringu koji su nalikovali onima robotskim. Iz toga je nastao i njegov nadimak “Prototype” koji se odnosio na kombinaciju čovjeka i robota, kiborga. Nije mu trebalo dugo da uspije u hrvanju i svoj je prvi naslov osvojio 2000. godine, pod organizacijom UPW.

Tamo su Cenu primijetili predstavnici njegove organizacije iz snova – WWE s kojom je godinu dana kasnije potpisao ugovor. Prvi meč započeo je kao zamjena za poznatog hrvača – The Undertakera. Protivnik mu je bio olimpijski prvak Kurt Angle. Ako čekate sretan kraj, vjerojatno ćete biti razočarani. Iako je John Cena dominirao mečom, njegov debi na WWE-u završio je porazom.

Reper, glumac i jedan od najbogatijih hrvača

Unatoč neuspješnom startu, WWE je bio izuzetno iskustvo za Johna Cenu u narednim godinama. Pobijedio je 16 puta, a četiri puta uspio je dominirati Wrestlemanijom. Od 2016. godine jedan je od najbolje plaćenih hrvača na svijetu. Njegova ukupna imovina procjenjuje se na 55 milijuna dolara.

John Cena poznat je i kao reper. Njegov album ”You Can’t See Me” čak je postigao platinastu nakladu, a često pokazuje svoj rap talent i u ringu. Treće, on je i glumac. Mogli ste ga vidjeti, primjerice, u filmovima “The Marine”, “Legendary” ili “Ferdinand”, u kojem je posuđivao glas glavnom liku – animiranom biku. Također je dobio ulogu moderatora u dječjoj emisiji ”Jeste li pametniji od učenika 5. razreda?”, a njegovo posljednje pojavljivanje na velikom ekranu bilo je kao brat Dominica Torreta u 9. nastavku akcijske franšize “Fast & Furious”.

5 treninga tjedno i 7 obroka dnevno

Sportska postignuća Johna Cene također su vođena snažnom voljom. Vježba 5 puta tjedno i svakodnevno se pokušava usredotočiti na drugi dio tijela. Njegovi treninzi podijeljeni su na noge i trbušnjake, prsa, ruke, ramena i leđa. Također pruža podršku svojim naporima u teretani bogatom dozom hranjivih sastojaka.

John Cena vježba 5 puta tjedno i jede 7 puta dnevno

Dnevno jede 7 obroka bogatih proteinima. Za doručak obično jede jaja i zobene pahuljice. Preko dana često pojede proteinsku pločicu a ručak mu se sastoji od povrća i bilo koje vrste mesa. Za večeru obično pjede malo piletine sa smeđom rižom, a prije odlaska u krevet obično uzme proteinski shake i bananu.

Jeste li fan Johna Cene? Ako želite saznati više o njegovom životu, svakako pogledajte naš video. Između ostalog, u njemu ćete saznati zašto je John čovjek sa srcem na pravom mjestu. Ako vam se svidio članak, pomozite nam tako što ćete ga podijeliti.

Izvori:

[1] John Cena – https://www.biography.com/athlete/john-cena

[2] John Cena Childhood Story Plus Untold Biography Facts – https://childhoodbiography.com/john-cena-childhood-story-plus-untold-biography-facts/

[3] John Cena Height, Weight, Age, Girlfriend, Wife, Family, Biography and More – https://starsunfolded.com/john-cena/

[4] John Cena BIO – https://www.thefamouspeople.com/profiles/john-cena-10085.php