12 stvari koje koje morate znati prije nego što počnete izlaziti sa fitness curom

U dvoje je bolje! Poznajete ovu izreku? Svaka žena uz sebe zamišlja svog princa, a svaki muž pak ženu iz snova. Pogotovo ženu s perfektnom fitness figurom na kojoj bi mu pozavidio svaki prijatelj. Gospodo, znate li kako je to izlaziti s fitness curom? Iza njezinih uspjeha skriva se mnogo rintanja i pravila s kojima ćete se jednostavno morati pomiriti. Zajedno s nama, zavirite do 12 stvari koje biste trebali znati prije nego što počnete o fitness curama uopće razmišljati. 

               

1. Ako niste zaljubljeni u treniranje, vjerojatno se nećete razumijeti

U prvom redu biste trebali biti svjesni kako su za fitness curu i strastvenu sportašicu sport i kretanje prioritet. Ako niste zaljubljeni u vježbanje i ne idete u teretanu, može se dogoditi da ne nađete zajednički jezik i osjećat ćete se kao outsider u njezinom svijetu.  

    

12 stvari koje koje morate znati prije nego što se počnete viđati sa fitness curom 

2. Nikad joj ne govorite da je premišićava

Nikada joj ne prigovarajte oko toga kako izgleda. Ako je profesionalka i priprema se za natjecanja, održavat će strogu prehranu i jako će trenirati. Na njezinom trbuhu vidjet će se pločice, a na tijelu nećete naći niti gram masti. To je jednostavno njezina strast i ako puno o tome budete raspravljali može se lako dogoditi da će vas otkantati. Ovaj savjet je zlata vrijedan ne samo za fitness curu, već za svaku ženu. Odabrali ste ju takvu kakva je, zašto bi onda na sebi morala bilo što mijenjati?

                        Fitness i plan treninga 

3. Voli i jesti, i to mnogo

To što je stalno fit i na njezinom je jelovniku zdrava hrana još uvijek ne znači da si nekad ne dozvoli neki kalorični obrok ili cheat meal. Neće prezrijeti burger, pommes frites niti pizzu. Nadalje, ako je odradila naporan trening, vjerojatno će njezin apetit biti još veći. Pokušajte ju u tome poduprijeti i nikada joj ne nabijajte na nos kako voli jesti. Radije proučite što donosi varanje u prehrani fitness cure u našem članku Cheat meal – što je to i kako funkcionira “varanje” u prehrani sportaša.  

                         Voli i jesti, i to mnogo  

4. Jelo se nikada ne dijeli

Plaši vas koliko vaša djevojka stavlja na tanjur i to sve pojede? Zapamtite da iako na tanjuru ima ogroman steak i brdo povrća, ne možete probavati njezinu hranu. U većini slučajeva, fitness cura na tanjuru ne vidi samo jelo nego točno određen broj kalorija. Ima detaljno izračunato koliko čega mora pojesti i zato nikada ne biste trebali krasti s njezinog tanjura.  

   

Jelo se nikada ne dijeli

  

5. Ne tražite od nje da se odrekne vježbanja

Smeta vam što mnogo vremena provodi u teretani? Nikad od nje ne tražite da se odrekne toga što ju ispunjava. Ako joj je stalo do treninga, a mora odabrati između vježbanja i vas, probajte pogoditi što će odabrati? Trening je njezin život i posvećuje mu svo svoje slobodno vrijeme. Ako ima isplaniran strogi plan treninga radije se u njega ne petljajte. To će nekad značiti da ćete s njom provoditi manje vremena nego što biste htjeli.   

    

Ne tražite od nje da se odrekne vježbanja                            

6. Nećete imati problem s kupovinom poklona

Naći dobar poklon za djevojku nekada može biti vrlo teško i potrebni su sati smišljanja. S fitness curom ovakav problem ne postoji. Postoji, naime, široka paleta fitness opreme kojom ćete joj zagarantirano izmamiti osmijeh na lice. Nadalje, kvalitetnom opremom možete riješiti i gore spomenuti problem. Ako joj poklonite pomagala za trening kod kuće, neće morati toliko vremena provoditi u teretani.

Također vrijedi da ako hodate s trkačicom, sportašicom ili revnosnom fitness curom, ništa je neće razveseliti kao sportska odjeća. Za fitness curu su tajice, sportski grudnjaci i trendi majice za vježbanje “must have” komadi kojih nikada nema dosta! Ne zamjerajte joj to, radije doprinesite novim komadom u njezinom ormaru i ona će vas sigurno zavoljeti. 

                  Fitness pokloni za žene      

7. Voli se slikati i aktivna je na društvenim mrežama

Njezin život je o napretku, stalno želi biti bolja, jača, samopouzdanija. Rado svaki svoj uspjeh zabilježava fotografijom. Zato se pripremite na to da ćete ju po posjeti teretani morati slikati i to ne iz samo jednog kuta. Fotke sprijeda, odozada, s boka i selfie bit će vjerojatno na dnevnom redu i vi se s tim morate pomiriti. Jednako kao s činjenicom da će svaka zaljubljenica u fitness svoje top fotke dijeliti na društvenim mrežama. 

Stisnite zube i progutajte svoju ljubomoru. Vrlo je vjerojatno da ako vam se njezina aktivnost na društvenim mrežama neće svidjeti, neće dugo biti vaša. Njezine fotke su za nju ne samo prezentacija sebe već i način na koji motivira sebe i svoje pratitelje.  

 Fitness i društvene mreže     

8. Vječito u ruci ima shaker

I vaša ljubav uvijek nešto miksa? Proteini, aminokiseline, ugljikohidrati, pretpostavljam da u tome već gubite kompas. Ne bojte se, ona sve te dodatke prehrani zaista treba. Na primjer, takav protein je odgovoran za to da se poslije vježbanja izmoreno tijelo brže regenerira i definira stas. Ako uzima još i aminokiseline i vitamine vrlo je vjerojatno da će biti puna energije i da će vas tlačiti za neku aktivnost. Ako želite o suplementima za žene doznati više, pročitajte naš članak Koji dodaci prehrani su pogodni za žene? i iznenadite svoju bolju polovicu novim znanjima. 

    

Prehrambeni dodaci za žene     

9. Nije samo sportski tip

Da, sport je njezin život, to voli, ali to ne znači da nije i prava dama. Tajice i udobne tenisice tvore osnovu njezinog ormara, ali u njemu možete naći i štikle te kratke minice. Svoju fit figuru ipak neće skrivati u teretani. Zato će ju sigurno razveseliti ako joj donesete cvijeće, pozovete ju na večeru ili u kazalište i dozvolite joj da pokaže svoju ženstvenost. 

    Što biste trebali znati prije izlaska sa fitness curom   

10. Njezin hladnjak bit će prepun jela u kutijicama

Već smo spominjali kako prava fitness cura rado i mnogo jede. Dnevno uspije konzumirati 5 – 6 obroka čija priprema nije uvijek jednostavna. Za to da svaki dan ne provede uz lonac, ipak ima rješenje. Pripremite se na to da će si vaša bolja polovica pripremati kutijice s jelom i nekoliko dana unaprijed. Kod otvaranja hladnjaka vjerojatno ćete naletjeti na hrpu kutijica. Svaka fitness cura ima unaprijed izračunati dnevni unos kao i potrošnju, tako da su kutijice s jelom put ka njenom uspjehu. Ako budete imali sreće, možda će zdrave kutijice s jelom pripremiti i vama.  

    

Njezin hladnjak bit će prepun jela u kutijicama     

11. Uvijek je za avanturu

Zahvaljujući odličnoj kondiciji i odlučnosti vjerojatno nećete imati problema s tim da ju nagovorite na bilo kakvu adrenalinsku avanturu. Naravno, ako izričito ne podnosi morsku bolest ili ima strah od visine. S njom možete poći na planinarenje, rafting, zahtjevnu turu ili čak bungee jumping. Kod vježbanja tijela se ispuštaju euforijski endorfini te će iduće avanture još više priželjkivati.

             Uvijek je za avanturu            

12. Bonus: može i vas uvjeriti u zdrav način života 

Konačna točka nije upozorenje već mali bonus za vas. Ako imate uz sebe revnosnu fitness curu, može se dogoditi da i vas uvjeri u zdravi život. Naravno, to vrijedi samo u slučaju da se fitnessu niste posvećivali već i prije. Zahvaljujući njoj možete izgubiti koji kilogram, poraditi na mišićnoj masi i najvažnije, posvetiti se zdravom životu.  

         Fitness par 

Onda, gospodo, hoćete li razmotriti naše savjete prije nego počnete izlaziti s fitness curom? Ne shvaćajte ove točke kao striktnu normu. Može se uredno dogoditi da naletite na fitness curu koja je potpuna iznimka od ovoga. Svaka žena je jedinstvena. Drage fitness cure, vjerujemo da smo vas ovim člankom zabavili i sigurno ste se pronašle među nekim od navedenih točaka. Ako vam se članak svidio, ne premišljajte se i podržite nas lajkom i dijeljenjem. 

               

Izvori:

[1] Cosette Jarrett – 10 Things You Should Know Before Dating a Female Fitness Competitor

https://www.lifehack.org/articles/communication/10-things-you-should-know-before-dating-female-fitness-competitor.html

[2] Lauren Smith – 15 things you need to know before dating a girl who loves the gym

https://www.cosmopolitan.com/uk/body/a44783/things-you-need-to-know-before-dating-a-girl-who-works-out/

[3] Bodyrock store blog – 17 things you need to know before dating a fit chick!

https://www.bodyrock.tv/blogs/bodyrock-store-blog/17-things-need-know-dating-fit-chick

[4] Christine Schoenwald – 11 Things You Need To Know Before Loving A Woman Who LOVES Fitness

https://www.yourtango.com/2016284856/11-things-know-before-dating-woman-who-loves-fitness