Prijava
Web - Nepečená vegánska jahodová torta

Fitness recept: Veganska torta od jagoda bez pečenja

Niste vješti u kuhinji? To uopće nije važno! Pripremite jednostavnu tortu od jagoda bez pečenja, koja će očarati mnoge ljubitelje slastica. Brzo se priprema, izgleda nevjerojatno, a mogli bismo i pisati pjesme o njenom okusu! Hajdemo je pripremiti!

Sastojci za biskvit:

Sastojci za prvi sloj:

Sastojci za drugi sloj:

  • 300 g jagoda
  • 300 ml vode
  • 1 čajna žličica agar-a (ili druge želatine)

Priprema:

Pripremite okrugli kalup za torte, koji je potrebno poprskati kokosovim uljem, kako bi izbjegli da se tijesto zalijepi. U zdjeli pomiješajte zobenu kašu, zdrobljene orašaste plodove, agavin sirup, vodu i bananu. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto. Tijesto prelijte u pripremljeni kalup za torte i ravnomjerno ga rasporedite.

Sada slijedi priprema prvog sloja. Prije svega, temeljito izmiješajte proteine koje ste dodali u 400 ml vode. Zatim dodajte chia sjemenke u proteine i promiješajte. Pripremite mali lonac s 200 ml vode i pustite da voda zavrije. Zatim dodajte agar, miješajte sve dok se ne počnu stvarati mjehurići. Tako pripremljen agar pomiješajte sa smjesom proteina. Smjesu izlijte na pripremljeni biskvit. Tu pripremljenu bazu stavite u hladnjak na 10 minuta da se ohladi.

Dok se torta hladi, slijedi priprema drugog sloja. Pomiješajte jagode sa 100 ml vode, preostalih 200 ml prokuhajte, dodajte agar i miješajte dok se mjehurići ne počnu stvarati. Zatim, agar pomiješajte s jagodama, te smjesu prelijte na vrh torte. Pripremljenu tortu vratite u hladnjak i ostavite je da se hladi najmanje 2 sata. Nakon hlađenja, izrežite je na 10 komada i uživajte u laganom desertu od jagoda!

Fitness recept: Veganska torta od jagoda bez pečenja

Nutritivne vrijednosti po 1 komadu (ukupno 10 komada)

Kalorije

Proteini

Ugljikohidrati

Masti

215

9 g

27 g

7 g

Nadamo se da ćete uživati u ovoj laganoj torti od jagoda bez pečenja kao i mi, te da ćete je redovito pripremati. Ako poznajete ljubite slastica, svakako podijelite ovaj recept s njima.